Náš príbeh
Ako vznikajú dobré veci
Sme hrdí na to, čo robíme a robíme to srdcom
Máme chuť robiť dobré veci, a preto vznikol Kozí vŕšok. Na začiatku je kozie, kravské a ovčie mlieko v bio kvalite od miestnych farmárov. U nás mlieko spracujeme. Samozrejme prirodzene a bez chémie, aby si zachovalo čo najviac živín. Pri výrobe syrov a jogurtov používame moderné stroje, ale nie sme fabrika. Dodržiavame tradičné postupy a všetko čo vyrábame, prechádza našimi rukami. Doslova. Výsledkom je naozajstná chuť mlieka v jogurtoch, poctivá chuť čerstvého aj zrejúceho syra.
Ako pracujeme
Pracujeme rovnako úmorne a starostlivo, ako naši predkovia. Staráme sa o každý krok, ktorým prechádza syr zo zelenej lúky až k vám. Využívame rokmi overené tradičné postupy a poctivú ručnú prácu spájame s modernými technológiami, vďaka ktorým vám môžeme na stôl každý deň prinášať dobré veci v prvotriednej kvalite.
Naši dodávatelia
Mlieko je veľmi zdravé a vzácne, preto jeho výberu venujeme tú najvyššiu pozornosť. Našimi dodávateľmi sú farmári, ktorí svoju prácu robia s láskou a ich zvieratá sa pasú na zelených lúkach, čo sa prejavuje na kvalite a chuti mlieka. Práve táto starostlivosť je jedným zo základným kameňov úspechu našich syrov.
Naše postupy
Postup pri výrobe toho pravého syra sa nemení už tisícročia a je veľmi jednoduchý. Pri zahriatí mlieka doňho pridáme prírodné enzýmy a následne vzniknutý syr ďalej spracujeme. Nič iné v tomto procese do mlieka nepatrí. Toho sa držíme. Pridávanie rastlinných tukov do syra z neho robí bezcennú masu.